Belföld

Még több adót lehetne beszedni!

Hálaadó, hamv/adó, képviselőknek: szunny/adó, mandátumuk végén szám/adó, idősebbeknek lank/adó. Kreatív tippek a kormánynak.

Az FN24 Facebook-oldalán számos ötlet érkezett arra, mit adóztathatna meg még a kormány, ha úgy gondolná, még mindig kiigazításra szorul a költségvetés.

Bevezethetnék a képviselőknek a távolmaradási adót, ha nem mennek be az ülésekre. Lehetne adóbevezetési adó. Aki kitalálja az új adót, az fizetné.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Nem ártana vallástalanadót fizettetni azokkal, akik nem járnak templomba, így nem fizetnek egyházadót és perselypénzt. Mert ők méltatlanul sokat spórolnak ezen. A mértékét a bejegyzett felekezetekkel konzultálva az NGM állapítaná meg.

A nyilvános helyen káromkodóktól is jó sápot lehetne húzni. A legdurvább talán a létezési és a levegővételi adó lenne, ezek alól senki nem bújhatna ki. Utóbbihoz többen mérőkészüléket szereltetnének ránk, de van, aki átalányban számolná a fizetendőt. Sőt, akad aki a halál után is adóztatna. Nehogy ilyen könnyen meg lehessen úszni a dolgot.

Lehetne Facebook-hozzászólási adó, orgazmusadó, vér/adó (ha már úgyis a vérünket szívják). És itt még nincs vége az ötleteknek. Csak nehogy valaki komolyan vegye!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik