Belföld

Hőség! Harminc fokot jósolnak vasárnapra

A hétköznapok csapadékosak lesznek, a hétvége viszont igazi nyári időjárással köszönthet ránk. Csütörtöktől kezdődhet a lassú felmelegedés.

Elmondhatjuk, hogy eddig az évszaknak megfelelő szeszélyes időjárás volt jellemző megyénkben. Fagyos reggelek, esős, szeles napok és a legjobb esetben 20-25 fokos hőmérséklet volt a palettán. Az elkövetkező héten, körülbelül szerdáig hasonló változékonyságra kell felkészülnünk, ám ami a hétvégét illeti, a meteorológusok nyári forrósággal kecsegtetnek bennünket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: kedden több órára kisüthet a nap, de délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, több helyen eső és zápor is előfordulhat.

A csapadékos légáramlat idővel kelet felé vándorol tovább. A csapadékzóna szerda reggelre már elhagyja az országot – közölte a meteorológus.

Az eddigi előrejelzések szerint a szakemberek azt jósolják, hogy csütörtöktől derült és száraz idő várható, a nappali hőmérséklet pedig lassan, de fokozatosan emelkedni fog. A csúcshőmérséklet vasárnapra az ország egyes területein elérheti a 30 fokot is. A nyugati országrészben  27-28 fokos meleg érkezik.

Szerdán lesz a leghűvösebb a héten, éjszakára pedig akár 5 fokig is lemehet a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik