Belföld

Nem fizetett? Hamis tanúzással vádolják Szilvásy Györgyöt

A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerint az egykori titokminiszter megtévesztette a hatóságokat Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ügyében.

Szilvásy 2010 nyarán azt állította az ügyészségi nyomozóknak, hogy kifizette azt a harminc különleges gesztenyefa-csemetét, amelyet Benedek Fülöp szerzett neki, az ügyészség szerint viszont ez nem történt meg – hangzott el akkor a köztévé Híradójában.

A volt minisztert a történtek miatt tavaly áprilisban gyanúsították meg hamis tanúzással. Szilvásy részletes védekezést terjesztett elő, illetve panasszal élt kihallgatása ellen. A mostani vádemelés kapcsán még nem szólalt meg a politikus.

Benedek Fülöp egyébként 2003 és 2006 között az agrártárca közigazgatási, majd 2006-tól 2008-ig szakállamtitkára, 2008 és 2009 között a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

E tisztségeiben végzett tevékenysége nyomán több ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, egyebek mellett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly márciusban jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte egy pákozdi ingatlanügylet során elkövetett hivatali visszaélés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik