Belföld

Két forinttal adóztatná a magyar kormány a telefonálást

A Die Welt című német lap szerint a magyar kormány a telefonbeszélgetésre percenként, az SMS-ezésre pedig darabonként 2 forint adót tervez kivetni.

A lap Magyarország bosszantja a Telekomot című beszámolójában saját értesülésre hivatkozva arról írt, hogy a magyar kormány 170 millió euró (50 milliárd forint) bevételre számít az új adóból. Az új adófajta kivezetésére nincsen kitűzött határidő.

A kormány a héten hivatalosan tájékoztatja az Európai Bizottságot (EB) a tervről – írta a Die Welt. A szerző, Thomas Heuzeroth cikkében megjegyezte: az intézkedés leginkább a Deutsche Telekom magyar leányvállalatát, a Magyar Telekomot érintené. A vállalat nem kívánta kommentálni a tervet – tette hozzá.

Heuzeroth szerint a kormány az új adóval “ismét vitát provokál az EB-vel és a távközlési szolgáltatókkal”, és “úgy tűnik, nem hagyja, hogy a brüsszeli ellenállás befolyásolja“.

Heuzeroth szerint az új adó terve “valószínűleg” reakció arra, hogy Brüsszel bírósághoz fordult a telekommunikációs ágazatra kivetett különadó miatt, amelyet “valószínűleg hamarosan vissza kell vonni“. Ez “súlyos csapás lenne a magyar kormány számára”, hiszen vissza kellene fizetni a beszedett adót – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik