Belföld

Ruhát a rászorulóknak!

Nem is gondolná az ember, hogy az éhezés mellett egyre többen küzdenek a gyerekek, a család ruháztatásának biztosításáért.

A Szeged belvárosában működő Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett ruhabolt, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből, könyvekből egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. A Mátrix kilencedik éve segíti kisebb – nagyobb támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. Az elszegényedő családoknak olykor aranyat ér egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen támogatás nélkül a rezsi, az élelem, a ruha finanszírozása között kellene választaniuk.

A Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány adományozó központja Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt található. Keddtől péntekig 10-17 óra között kereshetik fel a rászorulók, az adományozók, illetve az önkéntes segítők a térítésmentes adományosztó helyet. Májusban a gyermekruhák, játékok, felnőttruhák, cipők mellett használt, de még használható munkaruhával várja a munkavállalók, munkaadók jelentkezését a Mátrix.

Sok közmunkába csöppenő, eddig a munkától távol lévő ember számára így válik lehetőség munkára alkalmas ruhanemű beszerzésére. Az adományozói programot se a város, se pályázati program nem támogatja, ettől függetlenül a programtól idén áprilisig több mint négyezer kedvezményezett kapott ruhát – cipőt és egyéb segítséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik