Belföld

Ma újra lecsap az Anonymous hackercsoport?

Most pénteken, Hitler születésnapján akarnak támadást intézni szélsőségesek ellen.

A Szeged24-hez eljuttatott levelükben magyar és angol nyelvű levelében a magukat magyar Anonymousnak nevező hackercsoport azzal fenyegetőzik, hogy a magyar szélsőségesek „nem fogják elfelejteni április 20-át, Hitler születésnapját,” mert „lerombolják a legnagyobb magyar szélsőségesek legfontosabb szócsövét.”  Azt, hogy pontosan mi ellen akarnak támadást intézni az internetes csoport, nem nevezik meg.

Akciójuk indoklásaként azt írják levelükben: szerintük tétlenül nézzük,  ahogy a szélsőjobboldal aktivizálódik, a gyűlöletkeltés, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a szexizmus és a homofóbia erősödik, „a paramilitáris csoportok razziái, felvonulásai mindennapossá váltak.” A csoport szerint a szélsőségesek gyűlöletet szítanak az utcákon, a médiában  és „már a Parlamentben is ott vannak,” rengeteg embert, köztük sok fiatalt „tévesztenek meg emberiségellenes ideológiájukkal”. Hitlerre kitérve a csoport azt írja: ő „ méltó helyére, a történelem pöcegödrébe került,” de mégis vannak, akik „kiássák gyűlöletkeltő eszméjét a sírból.”

Ez a csoport szerint elfogadhatatlan, mert eltiporja az olyan egyetemes emberi értékeket, mint az egyenlőség, szabadság, igazság és a becsület. Ezért harcot hirdetnek az általuk szélsőségeseknek tartottak ellen, csatlakozásra szólítják fel az embereket és azt közlik: nem felejtenek  és nem bocsájtanak meg a „náci bűnösöknek.”  „Számítsatok ránk pénteken!” – ezzel a szélsőségeseknek szánt üzenettel fejezik be levelüket. A magyar Anonymous csoporthoz tartozó hackerek legutóbb Az Alkotmánybíróság honlapján csaptak le, és átírták az Alaptörvény szövegét. Többek közt azt írták bele, hogy „a zsarnokság ellen a nép bármikor lázadhat.”

Az Anonymous az elmúlt hónapokban világszerte számos internetes támadást intézett. Év elején  például több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját. Az Interpol a hackercsoport legalább két tucatnyi tagját tartóztatta le eddig Európában és Dél-Amerikában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik