Belföld

Kettős emberölés: a gyanúsítottak szökésétől tartanak

Szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el - ettől tart az törvényszék.

Az ügyészség indítványa szerint T. Attila és V. Roland társtettesként, M. Tamás pedig bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítható megalapozottan – közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője. Ez 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A határozatban az előzetes letartóztatásba helyezést a három fiatal terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával indokolták, valamint azzal, hogy emiatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének a veszélye, “jelenlétük az eljárási cselekményeknél másként nem biztosítható”.

“A gyanúsítottak vallomása alapján feltehető az is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el, illetve az, hogy az eljárást megnehezítenék” – jegyezte meg Máté Kinga, hogy fennállni látták annak veszélyét is, hogy a gyanúsítottak összebeszélnének, illetve megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.

A határozat csak a másodrendű V. Roland esetében emelkedett jogerőre, aki ügyvédjével együtt elfogadta a bíróság döntését. Az elsőrendű T. Attila szintén elfogadta a bíró határozatát, de ügyvédje fellebbezést nyújtott be, így a döntés az ő esetében nem jogerős. Ugyanez igaz a harmadrendű M. Tamás esetében is, de az ő esetében fiatalember és képviselője is fellebbezéssel élt. A fellebbezéseket gyorsított eljárásban bírálják el, így egy héten belül ismét döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik