Belföld

Gyöngyöspatai hangfelvétel: tényleg nincs veszély?

A belügyi államtitkár szerint senkinek semmitől nem kell tartania, a szocialista Molnár Zsolt ugyanakkor állítja, nemzetbiztonsági kockázatai is vannak az ügynek.

A magyar hatóságok, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a terrorelhárítás és a rendőrség garantálják az emberek biztonságát, Magyarországot semmiféle veszély nem fenyegeti – jelentette ki Kontrát Károly belügyi államtitkár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának pénteki, zárt ülése után.

A testület azért tanácskozott, mert az atv.hu csütörtökön nyilvánosságra hozott egy, Juhász Oszkár jobbikos polgármesternek tulajdonított felvételt.

A tavaly májusában rögzített beszélgetés résztvevői egyebek mellett egy polgárháború várható bekövetkeztéről szólnak, és arról, hogy annak akkor kell megtörténnie, amikor az az ő győzelmükkel végződhet.

A Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke szerint az elhangzottaknak nemzetbiztonsági kockázatai is vannak, és az ügyben felmerül a bűncselekmény gyanúja is.

Molnár Zsolt részleteket nem említett, csak annyit mondott, hogy “nagyon új az anyag”, a szolgálatok és a rendőrség még csak most fogják elkezdeni a vizsgálatokat.

“Abba lehet hagyni a hisztit”

Juhász Oszkár a hangfelvétel kapcsán elmondta: olyan emberekkel tárgyalt, akik “próbáltak olyan törvénytelen tevékenységet folytatni, ami arra irányult, hogy megvédik Gyöngyöspatát”.

Ebben a vitában “az ő nyelvezetüket, az argót használva” próbálta meggyőzni őket arról, hogy nincs szükség semmilyen törvénytelen eszközre és nem kell nekik megvédeni a települést.

A Jobbik szóvívője megjegyezte: az MSZP és az LMP is abbahagyhatja a hisztit és a folyamatos hivatásos rettegést, hiszen mióta Juhász Oszkár tavaly megnyerte az időközi polgármesterválasztást, azóta Gyöngyöspatán nyugalom van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik