Belföld

Fehérvár felszámolja a lepusztított ingatlanokat

Újabb telepet bontanak le a mai napon Székesfehérváron, amely nemcsak az ott élőkre volt veszélyes.

Székesfehérvár önkormányzata testületi ülésén döntött úgy, hogy a Palotai út 13. szám alatti ingatlant – szakértői vélemények alapján – lebontja.

A közgyűlésen Cser-Palkovics András kategorikusan kijelentette, nem tűrik tovább, hogy a közösségi tulajdonokat oly’ mértékben lakják le deviáns emberek, amely veszélyt jelent saját családjukra, közvetlen környezetükre, de még a szomszédokra is!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy nagyobb telepet szüntettek meg Székesfehérváron, a Móri úton. Akkor több család került kilakoltatásra, közülük kettőnek (nekik volt lakhatási engedélyük) önkormányzati bérlakást biztosítottak, a többi család részére (akik önkényes lakásfoglalóként tartózkodtak az épületben) csak átmeneti szállást biztosítottak.

A Palotai úti háznál más a helyzet, az ott lakókat már korábban – 2010. végén és 2011. elején – kiköltöztették. A mai bontás megkezdése előtt csak két család lakott az épületben, akiket még pénteken kiköltöztettek. E két család jogcím-nélküli lakásfoglalóként tartózkodott a házban. Őket átmeneti jelleggel elszállásolják, és ezen időszakra szociális monitoringgel figyelik a család életét, s ha kell a beavatkozás, akkor a szakemberek közbelépnek – mondta kérdésünkre Kincses Zsolt Dávid a szociális iroda vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik