Belföld

Nyomozás indult a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola ügyében

Az intézmény feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok biztonsága elleni bűncselekmények miatt indult nyomozás.

Szenti Szabolcs, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt.

A galferences blog bejegyzéseit feldolgozó cikkek szerint az egyházi oktatási intézmény egy hallgatója – aki alkalmazottként is dolgozik a főiskolán – díjazás ellenében mással íratta diplomamunkáját és diákköri dolgozatát. A blog szerzői azt írták, hogy az ezt bizonyító leveleket a hallgató e-mail fiókjának feltörésével szerezték meg. A blog szerint az érintett diák vezeti a tanulmányi osztályt és tisztséget visel a hallgatói önkormányzatban is.

A sajtóban nyilvánosságra hozott levelezés szerint a hallgató ötvenoldalas dolgozatot rendelt “A magyar milléniumi emlékművekről“, amely elkészítését 130 ezer forint ellenében vállalta el a bér-szakdolgozatíró.

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola közleménye szerint felszólították az amerikai blogfórum üzemeltetőjét az intézményt és vezetését rágalmazó tartalmak eltávolítására, az üzemeltető azonban a felszólításra semmilyen módon nem reagált.
Kozma Gábor rektor azt is közölte, a blogon közzétettekkel kapcsolatban a főiskola belső vizsgálatot indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik