Belföld

Havast lábon megvették

Az év tizenötödik hetében szó esett rendszerváltó tévémaciról, szagos szakdolgozatról és a miniszterelnöki autó hátsó ablakában bólogató kutyusról. Dumagyűjtemény.

Engem lábon megvett Antall József. Havas Henrik újságíró (Népszabadság Online, április 10.)


Fotó: Szabolcs László

 

Ha Schmitt tornából, Gyurcsány pedig borból írta, akkor ezek szagdolgozatok voltak. Somogyi Zoltán politológus (Facebook.com, április 10.)

 

A Fideszt csak a fideszesekkel lehet leváltani. Ceglédi Zoltán politológus (Hírszerző.hu, április 11.)

 

Addig nem szerencsés szobrot állítani neki, amíg megítélésében nincs szakmai és társadalmi konszenzus. Gulyás László történész gróf Károlyi Mihályról (Napló, április 11.)

 

Nálunk egyetlen nemzeti sport van, a „fenn az ernyő, nincsen kas”. Dénes Ferenc sportközgazdász (Zalai Hírlap, április 11.)

 

Ma az organikus fejlődés hirdetői kormányoznak Magyarországon. Borókai Gábor újságíró (Heti Válasz, április 12.)

 

Nem olyan bonyolult a rendszer odabent; az a legfontosabb, hogy az embernek se akarata, se véleménye ne legyen. Stohl András színész a börtönről (Magyar Narancs, április 12.)


Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

A diktatúrára az jellemző, hogy egyetlen ember kezében fut össze minden. Szűrös Mátyás volt MSZMP-politikus (Magyar Hírlap, április 12.)

 

Aki demokrata, ezerszer meggondolja, kit és mivel sérteget. Várkonyi Tibor újságíró (Népszava, április 12.)

 

Kívánatos lenne, ha a kormányzó erő olyan jelöltet találna, aki nem osztja meg a nemzetet. Solymosi Frigyes akadémikus (Délmagyarország, április 13.)

 

A fontos az, hogy végül több munkahely jöjjön létre, mint amennyi megszűnik. Orbán Viktor miniszterelnök (24 Óra, április 13.)

 

Felcsút minden lakójára két ülőhely jut majd az ország legjobb stadionjában. Fodor Gábor liberális politikus (Index.hu, április 13.)


Már a tévémaci is focista lett. A rendszerváltás ezzel befejeződött. Veress Jenő újságíró (Népszava, április 14.)

 

Másfél éve mondtam, hogy Orbán autójában biztos volt egy bólogató Schmitt Pál kutyus, most túl könnyű lenne a doktorozás. Bödőcs Tibor humorista (Magyar Nemzet, április 14.)


Fotó: mbybk.blog.hu

 

Az „egypólusú erőtér” intézményrendszere ugyan készen áll, de nem hajlandó működni. Friss Róbert újságíró (Népszabadság, április 14.)

 

A központosítás erőltetése lényegében a függés fokozása. Bánki György pszichiáter (HVG Online, április 15.)

 

Akkor lesz itt demokrácia, ha a képviselők is a Parlament bejáratától öt méterre dohányoznak majd. Galkó Balázs színész (Vasárnapi Hírek, április 15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik