Belföld

Fejlesztések indulnak az M1-es autópálya lébényi szakaszán

Jelentős közlekedésbiztonsági fejlesztések kezdődnek az M1 autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán. Bővülni fog a tehergépjármű parkolók száma.

többek között az Arrabóna pihenőhelyen (M1 119. km), megelőzve ezzel a szabálytalan kamionparkolásokat, amivel a tilosban leálló sofőrök sokszor a forgalmat is veszélyeztetik.

A projekt másik részében az autópályák jellemző baleseteit megelőző fejlesztéseket szeretne megvalósítani az ÁAK Zrt. A nagy forgalmú szakaszokon korszerűsítik az intelligens forgalomirányító eszközöket, így az M1 autópálya lébényi szakaszán is több helyszínen új térfigyelő kamerákat helyeznek majd ki. A megyét érintő beruházások között jelentős fejlesztés lesz a szalagkorlátok cseréje, ami a 148-152. km között több helyszínen fog történni, mintegy 1,8 km hosszan. Az új korlátok visszatartó ereje nagyobb lesz a mostanihoz képest. A 2014-ig megvalósuló beruházásról az ÁAK Zrt. szóvivője, Béni Gyöngyi beszélt a Győr+ rádiónak, melyet ITT hallgathatnak meg.

Új, konzolos terelő pótkocsi áll munkába, LED-es változtatható jelzésképpel, amivel biztonságosabbá válnak az ideiglenes mozgó terelések.

Erre azért van szükség, mert a magas gépjárművek vagy a hosszú gépkocsisorok kitakarhatják a tereléseket előjelző autóinkat, és a figyelmetlen vezetők belehajthatnak a terelésekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik