Belföld

A fideszes képviselő érdekeltsége előnyt élvez Szatymazon?

Egy Békés megyei fideszes országgyűlési képviselő befolyásának tulajdonítják Szatymazon, hogy egy előnyös besorolású körzetben építhette fel üzemét.

Az egyik panaszost – a hvg.hu-val közöltek szerint – a jegyző például azzal csitította le –, hogy az övénél magasabb érdekek “diktálnak”. Az ominózus cég, a Paprikakert TÉSZ ügyvezetője pedig arra hivatkozott, hogy minden problémát megold a kft-ben érdekelt országgyűlési képviselő. Az érintett, Simonka György szerint ez az ügy nem más, mint a szatymazi polgármester lejáratására tett kísérlet.

Szia! Azt mondják, hogy te mondtál olyasmit, hogy a Paprikakert TÉSZ-szel kapcsolatban ne ugráljanak, mert én úgy is mindent elintézek” – így hívta fel a cég ügyvezetőjét a vállalkozásban érdekeltséggel rendelkező fideszes országgyűlési képviselő, Simonka Györgya hvg.hu újságírója előtt.

A hatóságokhoz megküldött, és a hvg.hu birtokában lévő dokumentumok tartalma alapján a kormánypárti, őstermelő foglalkozású Simonka György, aki egyébként a Békés megyei Pusztaottlaka polgármestere, nagy befolyással bírhatott a Paprikakert TÉSZ Kft. ügyeinek intézésében, amelyikben (a Magyar Termés TÉSZ Kft-vel együtt) 2011-es vagyonnyilatkozata szerint érdekeltséggel rendelkezik. Az utóbbi, görögdinnye és paprika értékesítését végző vállalkozásnak– a társaság honlapja alapján – Simonka György az egyik alapító tagja. A kft. székhelye megegyezik a Paprikakert TÉSZ-ével, Pusztaottlaka ugyanazon helyrajzi számú külterületén találhatóak meg.

A Parlament Kupolatermében kihangosított készülék túloldalán lévő cégvezető, Tóth Szilveszter válasza szerint fogalma sincs, hogy ezt honnan veszik, ő ugyanis “nem emlékszik arra, hogy bárkinek bármikor ilyet mondott volna.” A  Szatymazon működő kft. üzemének építési engedélyezési eljárása miatt több lakó is kifogásokkal élt a helyi hatóságoknál, de úgy érezték, falakba ütköznek, sőt egy ízben – egy az ügyészségre hivatali visszaélés gyanúja megtett feljelentés szerint – azt mondták neki, hogy az országgyűlési képviselő “úgyis mindent elintéz majd”, nem érdemes próbálkozniuk.

További részletek itt olvashatók a témáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik