Belföld

Czutor Zoltán tárlatvezető lesz a John Lennon-kiállításon

Szubjektív tárlatvezetést tart a szegedi Reök-palota The Art of John Lennon című kiállításán Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere április 18-án.

A zenész személyes történetekkel, valamint John Lennon szerzeményeivel és kedvenc dalaival idézi meg a Beatles legendás alakjának emlékét.

Megtisztelőnek érzem, hogy a szülővárosomban vezethetem körbe a látogatókat azon a kiállításon, amely az egyik legnagyobb példaképem képzőművészeti munkásságát mutatja be. A Beatles zenéjén nőttem fel, John Lennon pedig világnézeti szempontból is meghatározó az életemben. Mindazokat az alapvető értékeket képviselte, amelyek számomra is fontosak, ezért rokonságot érzek vele” – fogalmazott Czutor Zoltán.

A Belmondo énekese szerint John Lennon felülmúlhatatlan jellem, szellem és zenész volt, de sajnos a zeneipart manapság túlságosan uralja az üzlet ahhoz, hogy a hozzá hasonló karizmatikus figurák megjelenhessenek és átütő sikert érjenek el.
A legendás énekes, zeneszerző, költő, filozófus, pacifista John Lennon grafikáiból és a művészhez kötődő relikviákból január végétől látható kiállítás a szegedi Reök-palotában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik