Belföld

Vasárnaptól változik a vasúti menetrend

A módosítások a napi mintegy háromezer vonatból négyszázat érintenek - közölte a MÁV-Start Zrt.

Kevesebb induló járat várható 49 vasútvonalon, így egyebek mellett az Esztergom-Almásfüzitő, a Székesfehérvár-Komárom, a Szombathely-Nagykanizsa, a Budapest-Szombathely, a Budapest-Pécs, a Budapest-Hatvan-Sátoraljaújhely, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

A MÁV-Start közleményében hangsúlyozta: a kínálatszűkítések, illetve az egyéb módosítások részletes kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a vasúti személyszállítás teljesítménye közelítsen a valós utazási igényekhez.

A döntéshozatalt előzetes utasszámlálások készítették elő, kihasználatlannak bizonyult járatokat szüntettek meg. Az így felszabaduló szerelvényeknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére. Közölték, hogy a vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad.

Vasárnaptól a vonatokon Budapest és Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged viszonylatában – a megszűnő buszjáratok révén – várhatóan megnő az utasszám. A lehetőségekhez képest a MÁV ezeken a vonalon több kocsival közlekedteti szerelvényeit. A MÁV-Start azt kéri az utasoktól, hogy mindenképpen tájékozódjanak indulás előtt a menetrendi változásokról, amelyek teljes listája megtalálható a cég honlapján, valamint az ingyenesen hozzáférhető nyomtatott tájékoztatóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik