Belföld

Papcsák visszavág

Zugló polgármestere, Papcsák Ferenc szerint politikai okokból támadják, a XIV. kerületben nincsen szó felesleges pénzszórásról.

“Zugló kifosztói tüntettek a kerület kifosztása ellen” – ezzel a címmel adott ki közleményt a zuglói önkormányzat sajtóosztálya, miután több ezren tüntettek a polgármester tevékenysége ellen.

Mint írják, “Zugló Önkormányzata és Papcsák Ferenc polgármester felháborítónak tartja, hogy éppen azok a személyek, pártok, szervezetek beszélnek a kerület kifosztásáról, akik a korábbi ciklusok alatt ténylegesen kifosztották Zuglót. Az igazság az, hogy a jelenlegi vezetésnek olyan nehéz anyagi helyzettel kell szembenéznie, ami egyértelműen az előző, MSZP-SZDSZ által vezetett időszak eredménye.”

A kerület vezetése szerint nem igaz, hogy a kommunális adó bevezetésére azért volt szükség, mert az önkormányzat nem gazdálkodik jól. Épp ellenkezőleg, az új adónem “azért került bevezetésre, hogy a kerület előző vezetőségei által örökségül hagyott nehéz anyagi helyzet ellenére Zugló lakosai ne szenvedjenek hátrányt a közösségi szolgáltatások tekintetében”. Azt ígérik, hogy az adóból befolyó bevételt külön számlán kezelik, és ebből finanszíroznak több fejlesztést.

A petícióban foglaltakkal és a tüntetésen elhangzottakkal ellentétben a Hermina úti szakrendelő nem szűnik meg, az önkormányzat egyelőre vizsgálja az összevonás lehetőségét az Örs vezér téren található kerületi egészségügyi centrummal – hangsúlyozza az önkormányzat.

A petíció tartalmáról itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik