Belföld

Budapesten lép fel Bryan Adams

Bryan Adams kanadai rocksztár július 29-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Bryan Adams, aki néhány márciusi európai fellépést követően a héten kezdi tavaszi kanadai koncertkörútját, júniusban és júliusban visszatér Európába: számos nagyváros, például Bécs, Vilnius, Riga, Moszkva, Szentpétervár és Lisszabon mellett Budapesten is fellép. A kanadai zenész már többször zenélt Magyarországon, legutóbb öt évvel ezelőtt a Kapcsolat-koncert sztárjaként lépett a magyar közönség elé.

Bryan Adams hazája egyik legismertebb zenésze, három évtizedes karrierje során 80 millió lemezt adott el és öt kontinensen koncertezett. Első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnámban.

A kanadai énekes, gitáros, zeneszerző dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, a Kiss vagy Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Dolgozott együtt Barbra Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is.

A Grammy-díjas, filmzenéiért Oscarra és Golden Globe-ra is jelölt zenész 2008-ban jelentkezett utoljára stúdióalbummal. A 11 című lemezen olyan slágerek szerepeltek, mint a Broken Wings, a Mysterious Ways vagy a Something to Believe In. Minden bizonnyal ezek közül is felcsendül néhány a koncerten más Bryan Adams-klasszikusok – például az (Everything I Do) I Do It for You, a Summer of ’69, a Heaven vagy a Please Forgive Me – mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik