Belföld

Az ország legnagyobb hallgatói bulija a Velencei-tó partján

Fesztiválvárossá válik Velence július elején, idén itt rendezik meg ugyanis az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját.

Az idei EFOTT-on is a legnagyobb hazai előadók zenéjére szórakozhatnak a hallgatók, és nem lesz hiány a meglepetésekben és rendhagyó, különleges, kizárólag a fesztiválra szervezett produkciókban sem – árulták el a szervezők.

Az EFOTT hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött, Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény idén nyáron a kiváló környezeti adottságokkal rendelkező Velencére költözik. A szervezők szerint a fesztivál területén, azaz a Velencei Vízi Várban minden eddiginél több sportolási lehetőség várja a látogatókat, így a 2012-es EFOTT programkínálatában az eddigieknél is hangsúlyosabbá válik a sport. A házigazda felsőoktatási intézménye, a számos kulturális hagyománnyal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lesz, amelynek Egyetemi Hallgatói Képviselete mindent megtesz azért, hogy felejthetetlenné tegyék hallgatótársaiknak a 2012-es fesztivált – írták közleményükben.

A programok még alakulnak, de az már biztosnak látszik, hogy a Csík Zenekar adja a nyitókoncertet. „Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is, így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk” – árulta el Csík János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik