Belföld

Bemutatkoznak az új kiskakasok

Több mint hetvenen jelentkeztek a Vaskakas Bábszínház színészi munkakörére kiírt pályázati felhívásra. A társulat vezetése március közepén döntött arról, hogy a jövő évadban ki lesz az a két tehetséges művész, akik majd a győrieket szórakoztatják. A Győr24 most bemutatja a kiskakasokat!

Nem volt egyszerű feladata a bábszínház kreatív csoportjának az elmúlt hetekben, hiszen egyedi tehetségek közül kellett kiválasztaniuk azt a két szerencsés színészt, akik a jövő évadban, vagyis már szeptembertől csatlakozhatnak a mindig vidám és közvetlen, nem utolsó sorban gyermekszerető társulathoz. A hetven jelentkező közül végül Csillag Botondra és Rácz Pannira esett a választás, akik már többszörösen bizonyítottak a színpadon.

Nem pöttyös, de Panni

Rácz Panni nagyon sokoldalú teremtés, színészként, segédrendezőként egyaránt megállja a helyét. Ráadásul a gyerekek nyelvén is ért, ezt bizonyítja az is, hogy a győri mesepalotában szeptembertől ő is feltűnik. Tanulmányait a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán, színész szakon végezte, majd a Csiky Gergely Színházhoz szerződött, és ugyanebben az évben Mohácsi János mellett tanársegédként bizonyította rátermettségét. A 30 éves bájos művész fuvolán és gitáron is játszik, de ami ennél is fontosabb, hogy alig négy éves pályafutása alatt már számos szerepet tudhat maga mögött. Láthatta már a közönség Szophoklész Iszménéjeként, a Színházi bestiák Mrs. Farley-aként, vagy éppen a Liliom Angyalaként is. „Borzasztóan örültem, amikor megtudtam a hírt, hogy én leszek az egyik új kakas. Már csak azért is, mert amikor Győrben jártam a meghallgatáson azonnal megfogott az a különleges, családias miliő ami a színházban uralkodik, és a társulat is nagyon barátságosan fogadott. Bár még nem játszottam gyerekeknek, azért nagyon szeretem őket, ezt a következő évadban be is bizonyítom majd nekik” – mondta a Győr24-nek Panni.

Csillag a Csalogány utcából

Csillag Botond Budapesten a Csalogány utcában él. Persze nem ettől érdekes a 29 éves művész, sokkal inkább attól, hogy több területen is bontogatja szárnyait. Botond 2009-ben, Pannihoz hasonlóan a Kaposvári Egyetemen szerzett színművész diplomát, majd 2011-ben a veszprémi campus színháztudományi szakát is elvégezte. A Pont Műhely tagjaként kezdett el dolgozni, melynek azóta is tagja, de jelenleg szabadúszóként a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, valamint a veszprémi Kabóca Bábszínház előadásaiban szórakoztatja a csöppségeket. „Óriási kihívás, és hatalmas munka legalább a közelébe kerülni a bábmozgatás mikéntjének, sosem volt még talán ilyen embert-próbáló feladatom színházban. Szívesen fejleszteném tovább kezdetleges tudásomat, egy színésznek pedig szakmája minden csínját ismernie kell, vagy legalábbis minél több móddal találkoznia, hogy gazdagíthassa személyiségét és kifejezési skáláját. Győrben többször jártam már, szeretem a várost” – írja önéletrajzában Botond.

A művészekkel szeptembertől a győri aprótalpú publikum, az ifjú és a felnőtt közönség is megismerkedhet, alig várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik