Belföld

Átalakul az egyházi műsor a Fehérvár Televízióban

Megszűnt a Fehérvár Tv Hitünk és Életünk magazinjának püspökségi szerkesztése – adták hírül a műsor korábbi készítői a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján. A Fehérvár Médiacentrum vezetősége szerint a műsor megszüntetésének gondolata szóba sem került.

A www.szfvar.katolikus.hu oldalon olvasható a megszűnésről szóló hír, melyet a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió két alkalmazottja tett közzé. ”Március 29-ével a Fehérvár Televízió megszüntette a Hitünk és Életünk ökumenikus vallási magazinnak a Székesfehérvári Püspökség által készített adását. A Hitünk és Életünk magazin műsorainak további megjelenéséről a Televízió vezetőségétől tájékoztatást nem kaptunk. Spányi Antal megyés püspök nevében is köszönetet mondunk mindazoknak, akik az elmúlt három évben segítették, támogatták munkánkat, figyelemmel kísérték a Hitünk és Életünk magazin adásait.”

Megkeresésünkre arról tájékoztatta a Fehérvár24 szerkesztőségét a televízió, hogy a cégnél az elmúlt egy évben lezajlott strukturális változások miatt a médiacentrum új alapokra kívánja helyezni a műsor gyártásának folyamatát, természetesen továbbra is szorosan együttműködve a történelmi egyházak képviselőivel és a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdióval. A tárgyalások már korábban megkezdődtek erre vonatkozóan, a  médiacentrum jelenleg az önkormányzat közreműködésével igyekszik áttekinteni és kialakítani a műsor további készítésének szakmai és jogi feltételeit.

A Hitünk és életünk egyházi magazin természetesen addig is képernyőre kerül a Fehérvár Televízióban, hiszen a Fehérvár Médiacentrum kiemelt fontosságú témaként kezeli Székesfehérvár hitéletének bemutatását, televíziós hírműsoraiban és a FehérVár hetilap állandó vallási oldalán egyaránt – áll a közleményükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik