Belföld

Lemondtak a tanárok az új igazgató miatt

Szülők és tanárok tiltakoznak az ellen, hogy pályáztatás nélkül neveztek ki új igazgatót a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban.

Több mint húsz tanár lemondott osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásáról a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban, mert lehetetlennek tartják az együttműködést az új igazgatóval. Ezt a gimnázium honlapján is közzétették.

Mint írják, “mélységes megdöbbenésünknek és felháborodásunknak adunk hangot a Batthyány Kázmér Gimnázium intézményvezetői feladatainak ellátásával kapcsolatos, 2012. április 3-án meghozott fenntartói döntés miatt, amely nevelőtestületünk és alkalmazotti közösségünk túlnyomó többségének véleménye és kérése ellenére – szakmai indoklás és állásfoglalás nélkül – az elkövetkező négy hónapra Mede Norbertet bízta meg gimnáziumunk vezetésével”.

Több Pest megyei közoktatási intézményhez hasonlóan a szigetszentmiklósi gimnázium irányítására is pályázatot írt ki a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ. A kijelölt eredményhirdetés napján azonban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) közölte, hogy az összes pályázatot érvénytelenítik, megbízott vezetőket neveznek ki és új pályázatokat írnak ki.

Mede Norbert pályázatát a tantestület 49:1, az iskolaszék pedig 4:1 arányban elutasította, majd pedig levelet írtak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak.

A stop.hu úgy tudja, hogy Mede Norbert tavalyig chipösszeszerelőként dolgozott Írországban. A lap szerint az új igazgató Kövér László közeli barátja.

Az Országgyűlés Sajtószolgálata erre közleményben reagált: “nem felel meg a valóságnak, hogy Mede Norbert, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatója a házelnök közeli barátja lenne… ez alapján minden alapot nélkülöz az a sugallt következtetés, hogy Mede Norbert az Országgyűlés elnökével ápolt kapcsolata miatt kapta meg az igazgatói megbízatást.”

A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője közölte: a jogszabályoknak megfelelően bízta meg Mede Norbertet a gimnázium igazgatói feladatainak ellátásával. A megbízás július 31-ig, az új pályázat eredményes elbírálásáig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik