Belföld

Izraeli harcművészetet oktatnak Szegeden

A Krav-Maga jelentése közelharc, célja az egyén önvédelmi készségeinek kifejlesztése.

A Krav-Maga egy magyar háttérrel is rendelkező – hiszen az alapitó, Imi Lichtenfeld Budapesten született és Pozsonyban nőtt fel – önvédelmi és taktikai rendszer.

Számos irányvonala van, Magyarországon a civil verziót oktatják. Kezdetben katonai harci rendszer volt, mint ahogy a legtöbb ma tradicionális stilus is katonai harci rendszerként kezdte pályafutását. Később merült fel az igény a civilek részére is tanulható és alkalmazható technikák kifejlesztésére, illetve a nagyobb körben történő oktatásra.

A Krav-Maga ma már nem csak Izraelben része a katonai képzésnek, de bekerült a katonai közelharc oktatásba Lengyelországban, Svédországban, Finnországban, Franciaországban, Dániában, Norvégiában, Indiában, az USA-ban és Magyarországon is.

Edzések pörgősek, de figyelembe veszik a résztvevők eltérő fizikai adottságait. Az edzések része a stressz, a több támadó elleni technikai és taktikai megoldások, de elsődlegesen a megelőzés oktatják. Az edzéseken már korán oktatják azon eszközök elleni védekezést, amivel modern és erőszakos világunkban már sokan találkoztak, ilyen a kés vagy a bot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik