Belföld

Gyurcsány: Orbán az eredeti, Schmitt maga a plágium

Az év tizenharmadik hete tobzódott a plágiumügy részleteiben, plusz szó esett egyebek mellett Pozsgay Imre aknamunkájáról és a Fidesz kísérletező kedvéről. Dumagyűjtemény.

Nem elég Simicskát lecserélni Puch Lászlóra. Boda Zsolt – Csigó Péter szociológusok (Hírszerző.hu, március 26.)

 

Orbán politikai tejtestvére Simicska Lajos. Vajda Péter újságíró (Népszava, március 27.)


Fotó: Kummer János

 

Születtem Kádár János Magyarországán, és úgy látszik, meghalni ugyanott fogok. Kácsor Zsolt író (Népszabadság, március 27.)

 

Ez a plágium-ügy (sic!) könnyen válhat Orbán Viktor Őszödévé. Papp László Tamás újságíró (Hírszerző.hu, március 28.)

 

Minden pozíciómban inkább gátoltam a rendszert, mintsem segítettem. Pozsgay Imre volt MSZMP-politikus a Kádár-korszakról (Hír TV, március 29.)

 

Az Orbán-kormány akkor fog megbukni, ha az ellenzéknek lesz válasza a szociális, megélhetési kérdésekre. Karácsony Gergely LMP-politikus (168 Óra, március 29.)

 

Épp olyan dicstelenül fog menni, mint amilyen méltatlanul érkezett. Föld S. Péter újságíró Schmitt Pálról (Népszabadság Online, március 29.)

 

Ez a Fidesz-korszak Tocsik-ügye. Kéri László politológus a plágium-ügyről (ATV, március 29.)

 

A kormány, a Fidesz számára politikailag káros, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök marad. G. Fodor Gábor politológus (Hír TV, március 30.)

 

Orbán az eredeti, Schmitt maga a plágium. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (ATV, március 30.)


Fotó: MTI / Kovács Attila

 

Orbán Viktor ma lett Kádár János, és Schmitt Pál Losonczy Pál. Mong Attila újságíró (Facebook.com, március 30.)

 

Schmitt Pál minden valószínűség szerint ugyanúgy cselekedett kisdoktorija megírásakor, mint kortársai közül számosan. Rajtavesztett. Bayer Zsolt újságíró (Magyar Hírlap, március 31.)

 

Schmitt Pál politikusból kezd jelenséggé válni. Bakk Miklós politológus (Reflektórium.hu, március 31.)

 

Sosem állt távol tőlünk az, hogy olyannal kísérletezzünk, ami még nem volt. Kósa Lajos Fidesz-politikus (Magyar Nemzet, március 31.)

 

Nem hiszem azt, hogy nálam van a bölcsek köve, és nagy jelentőségű döntések meghozatala előtt kikérem a kompetens személyek véleményét. Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke (Délmagyarország, március 31.)

 

Ha úgy tetszik, a kereszténység a legnagyobb párt. Márfi Gyula veszprémi érsek (Zalai Hírlap, március 31.)

 

Már nem az MSZP, hanem a Fidesz a legelutasítottabb párt. Mesterházy Attila szocialista politikus (Vasárnapi Hírek, április 1.)


Fotó: Kummer János

 

Értelmetlen engem felszólítani a lemondásra, amikor ennek nincs oka. Schmitt Pál köztársasági elnök (Magyar Rádió, április 1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik