Belföld

Beiratkozások Fehérváron

Ma és holnap tartják az óvodai és iskolai beiratkozásokat a városban. A részletes tudnivalók alább.

Április 2-án és 3-án, hétfőn és keddentart az óvodai és az általános iskolai beíratás Székesfehérváron – tudtuk meg az önkormányzat kommunikációs központjától kapott közleményből. Az óvodákban 8 órától 17 óráig, az általános iskolákban pedig 8-12 óra, valamint 14-18 óra között fogadják az érintetteket. A Polgármesteri Hivatal Oktatási Irodája részletes tájékoztatót tett közzé a városi intézményekről és az azokhoz tartozó utcákról.

Az óvoda három éves kortól a tankötelezettség kezdetéig fogadja a gyermekeket. Beíratható minden olyan kisgyermek, aki 2012. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét. Azok a gyermekek, akik 2012. augusztus 31. után töltik be 3. életévüket, jelezzék felvételi igényüket a lakóhelyük, ennek hiányában tartózkodási helyük szerinti illetékes vagy választott óvodában. A beíratáskor szükséges bemutatni a gyermek lakcímkártyáját, születési anyakönyvi kivonatát, valamint a gyermek egészségét, fejlettségét bizonyító orvosi igazolást. A felvételről első fokon az óvoda vezetője dönt, elutasítás esetén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A gyermek abban az évben, amelyben betölti az ötödik életévét, az óvodai nevelési év kezdő napjától napi 4 órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Az eddig még óvodába nem járt ötéves gyermeket a lakóhely szerinti illetékes, vagy választott óvodába kell beíratnia a szülőnek vagy a gondviselőnek.

Tanköteles, azaz 2006. május 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott általános iskola első évfolyamára beíratni.

Beíratáskor a gyermek lakcímkártyáját, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és az iskolaérettségét bizonyító óvodai szakvéleményt kell bemutatni. A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni – közölte az önkormányzat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik