Belföld

Lázár óvatos a Schmitt-ügyben

A Fidesz frakcióvezetője szerint a köztársasági elnöki intézmény komolysága azt indokolja, hogy kellő körültekintéssel járjanak el Schmitt Pál ügyét érintően.

Lázár Jánost egy a párt- és kampányfinanszírozás ügyében kezdeményezett ötpárti találkozó után kérdezték csütörtökön újságírók arról, hogy kitart-e a Fidesz-frakció Schmitt Pál köztársasági elnök mellett, miután a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa úgy döntött, indítványozza az egyetem szenátusának az államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását.

Lázár János nem akart nyilatkozni az ügyben, végül többszöri, a személyes véleményét firtató kérdésre azt mondta: “nincs jelen pillanatban olyan véleményem, amelyet megosztanék önökkel, azért sem, mert Magyarország köztársasági elnökéről van szó, a magyar köztársasági elnöki intézményről, ez pedig nem a kapkodásnak a műfaja jelen pillanatban“.

Arra, a felvetésre, hogy az MSZP határozati javaslatban szólítaná fel lemondásra az államfőt, Lázár János megismételte, “a Magyar Köztársaság elnökéről és elnöki intézményéről van szó, úgy gondolom ez elég komoly dolog ahhoz, hogy egymást komolyan véve, kellő körültekintéssel járjunk el“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik