Belföld

Szegeden az MSZP a legnépszerűbb

Botka Lászlóra, illetve az MSZP-re a szegediek 17 százaléka, míg a Fidesz-KDNP-re a megkérdezettek 12 százaléka voksolna - értesült a Szeged24.

A szegedi Informédia által készített közvélemény-kutatásban a megkérdezettek több mint fele részt venne a választásokon, ha most tartanák őket, negyedük bizonytalan és csak 18 százalék állította, hogy biztosan nem szavazna. 2009-ben a biztosan szavazók aránya a mostaninál 10 százalékkal volt alacsonyabb.

Kevésbé határozottak azonban a megkérdezettek azt illetően, hogy melyik pártra adnák le a voksukat. A megkérdezettek fele nem tudta (vagy nem akarta!) megmondani, hogy melyik pártra szavazna. 17 százalékuk az MSZP-re tenné le a voksát, míg a jelenlegi kormánypárt mindössze 12 százalékos támogatást kapna Szegeden.

2009. őszéhez képest megfordult a két nagy párt támogatottsága: akkor a válaszadók több mint 23 százaléka voksolt volna a Fidesz-KDNP-re, és mindössze 7 százalék az MSZP-re. A Jobbik támogatottsága nagyjából változatlan maradt (6 százalék), míg majdnem kétszeresére nőtt az LMP-vel szimpatizálók aránya (2,8 százalék volt 2009-ben).

Az Informédia a közvélemény-kutatásához több mint 500 szegedit kérdezett meg 2012. februárjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik