Belföld

Embercsempészekre csaptak le Szegeden

Előzetes letartóztatásba helyezett három, embercsempészettel gyanúsított férfit a Szegedi Városi Bíróság.

Az NNI szóvivője, Csécsi Soma közlése szerint a bűnbanda még tavaly áprilisában több alkalommal nyújtott segítséget külföldieknek a szerb-magyar határ illegális átlépéséhez, majd Magyarországról történő illegális továbbutazásukhoz.

A nyomozás adatai szerint a bűnszervezetet szerbiai területről egy szerb állampolgár irányította, magyarországi kapcsolatainak ő adta a megbízásokat a csempészések elkövetésére, szállító járművek és sofőrök beszervezésére, ő fizetett a bűncselekmények elkövetéséért is. Szállításonként 950 eurót adott a magyar szervezőnek, amelyet a férfi osztott tovább az elkövetésben részt vállaló többi társának.

Az NNI szóvivője elmondta, hogy a magyar oldalon beszervezett szállítók és az úgynevezett előfutók szállításonként 25-50 ezer forintot kaptak azért, hogy jelezzék, ha az útvonalon rendőri ellenőrzés zajlik. A nyomozás adatai szerint a bűnbanda csaknem száz embert csempészett át Magyarországra Szerbiából.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Készenléti Rendőrség munkatársai egy közös akció során fogták el őket, a negyedik gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik