Belföld

A Fidesz “hozta” Szentendrét

Kőrösi Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a szentendrei 7. számú egyéni választókerület új képviselője. A négy jelölt közül ő szerezte a legtöbb, 46, 9 százaléknyi voksot.

Molnár Ildikó a város önkormányzatának címzetes főjegyzője tájékoztatása szerint az időközi választáson a választókerület szavazásra jogosult 1 956 polgára közül 456-an járultak az urnákhoz, ami 23, 3 százalékos részvételnek felel meg.

A győztes, Kőrösi Tibor 212 voksot kapott, így vele egészül ki a 14 fősre csökkent képviselő-testület (tavaly decemberben lemondott a fideszes Hidegkúti Gergely).

Az időközi választáson ifj. Lator László (Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület, TESZ) lett a második 111 vokssal, a harmadik helyen 73 szavazattal Lontai Tamás (MSZP), míg a negyediken 56 vokssal Holló István (Jobbik Magyarországért Mozgalom – Szentendrei Nemzeti-Konzervatív Kör) végzett – mondta a címzetes főjegyző.

Nyírcsászáriban is időközi választás volt, mert az előző képviselőtestület feloszlatta magát. A nyírségi településen szintén a Fidesz jelöltje, a régi polgármester, Zichar Jánosnyert, így újrázhat a falu élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik