Belföld

Pingvineket etetett Botka László

Átadták a Szegedi Vadaspark új állatbemutatóját, amelyben az üvegfalú medencében akár a pápaszemes pingvinek vízalatti mozgását is megfigyelhetik a látogatók.

A pápaszemes pingvinek németországi állatkertekből érkezett Szegedre, ahol gyorsan megszokták új otthonukat. Veprik Róbert igazgató elmondta, hogy az egyik legkisebb pingvinfaj – testhossza 40-60 centiméter, tömege 2-4 kilogramm – nem sarkvidéki környezetben, hanem Dél-Afrika partvidékén él. Mindez lehetővé teszi, hogy a Szegedi Vadasparkban is tartható legyen anélkül, hogy rendkívül költséges hűtést kelljen alkalmazni. Egyetlen különleges igénye a pingvineknek az eleségül kapott hering.

Botka László, Szeged szocialista polgármestere kislányával együtt enni adott a Vadaspark legújabb jövevényeinek. Az avatóünnepségen a polgármester elmondta: az elmúlt néhány évben összesen 700 millió forintnyi beruházás valósult meg a Tisza-parti város állatkertjében.

A Szegedi Vadaspark látogatószáma a néhány évvel ezelőtti százezerről tavaly 186 ezerre emelkedett, és idén akár a 200 ezret is meghaladhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik