Belföld

Győzelmi jelentést adott Hoffmann Rózsa

Az államtitkár szerint az oktatási területen időarányosan teljesültek a kormányzati vállalások, az idei év feladata pedig az elfogadott új kerettörvények tartalommal való megtöltése.

Hoffmann Rózsa a Félidőben című konferencián felidézte, azt ígérték, hogy megújítják az oktatásügyet, mert az ország felemelkedése csak így képzelhető el. Úgy értékelte, hogy jól állnak, amit vállaltak, időarányosan teljesítették. Elmondása szerint két új oktatási törvényt alkottak meg, megszületett a köznevelési és a felsőoktatási törvény, és közreműködtek a szakképzési törvény kidolgozásában is. Az idei év feladata, hogy a kerettörvényeket tartalommal töltsék meg – jelezte.

Az erkölcsi rend, aminek hiányát megszenvedték az előző szocialista kormányzás alatt akkor állhat helyre, ha az iskola nagyobb szerepet vállal a nevelésben, és ennek hangsúlyos része a gyermekek erkölcsi nevelése – hangsúlyozta az államtitkár. Hoffmann az egyik legsúlyosabb hiányosságként említette a tartalmi szabályozás megszűnését, ezért pedig új nemzeti alaptantervet alkotnak.

Mint ismertette, megváltozik a közoktatás irányításának egész rendszere, állami feladat lesz a szakmai, tartalmi irányítás és a pedagógusok munkájának ellenőrzése, a GDP-nek pedig az 1,5 százalékát fordítják majd a felsőoktatásra, de az eddigiekhez képest átstrukturált módon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik