Belföld

Vacsorázzon kedvenc képviselőjével!

Aláírásgyűjtési maratonra készül az LMP. Eddig 88 ezren támogatták a párt népszavazási kezdeményezését. Izgalmas lesz a véghajrá.

Március 5-én startolt az akció, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, emeljék vissza az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról a korábbi 260 napra.

Száz napnál hosszabb próbaidőt ne lehessen kikötni és végül a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

Eddig 88 ezren támogatták kézjegyükkel a kezdeményezést. A népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást április 2-ig kell összegyűjteni. Vágó Gábor kampányfőnök szerint 17 ezer gyűjtőív van még az állampolgároknál, így ezen áll vagy bukik minden.

Szerinte nagy a tét: nem csupán a munkavállalói jogokról van szó. A új népszavazási szabályok miatt ugyanis 2014-ig ez lehet az utolsó lehetőség, hogy „leosztályozzák” az Orbán-kormány tevékenységét.

Az LMP szombaton legalább 300 embert vár a Kossuth térre, akik között „aláírás-gyűjtési maratont” hirdetnek. Aki 24 óra alatt több támogató kézjegyet összegyűjt, értékes ajándékokat, így kerékpárutalványt és európai parlamenti látogatást kap, valamint kedvenc képviselőjével vacsorázhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik