Belföld

Elkészült a Szilánk-csoport új termelő és logisztikai központja

Közép-Európa meghatározó üvegkereskedelmi és -feldolgozó vállalkozása, a Szilánk-csoport termelő és logisztikai központja nyílt meg Szeged mellett.

Varga Gusztáv tulajdonos, az uniós támogatással, mintegy 2,4 milliárd forintból elkészült beruházás csütörtöki átadóján elmondta, a cégcsoport célja, hogy jobb legyen nyugat-európia versenytársainál.

A Szilánk Zrt. 13 ezer négyzetméteres új termelőcsarnokában egy helyre került a társaság korábban egymástól elkülönült üzemrészekben folyó gyártási tevékenységei. A 1,5 milliárdos beruházás – melyből 683 millió forintot pályázati támogatás fedez – a hatékonyság növekedését, a fajlagos költségek csökkentését eredményezi.

A Szilánk 2007 Zrt. 8 ezer négyzetméteres új logisztikai központja, amely 900 millió forintból, 250 millió forintos uniós támogatással épült föl pedig magas színvonalú kiszolgálást nyújt majd a gyártó és forgalmazó cégek számára 
Varga Gusztáv közel százéves hagyomány folytatásaként 1989-ben nyitotta meg Szilánk néven képkeretező és üvegező műhelyét Szegeden. 1997-ben, amikor a vállalkozás tevékenységi köre nagykereskedelemmel, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával bővült a cég nagyobb kéthektáros telephelyre költözött.

A Szilánk-csoport – amely 2012 áprilisától felveszi a CE Glass nevet – forgalma 2010-ben és 2011-ben mintegy 7,2 milliárd forint volt. A vállalkozás célja, hogy a közeljövőben újra elérje a válság előtti 10 milliárd forintos forgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik