Belföld

Mit tehetünk ha meghibásodott a buszjegyautomata Győrben?

Több utas is panaszkodott, hogy a buszmegállókban elhelyezett jegyautomaták gyakran üzemképtelenek.

Az autóbuszon váltott menetjegy viszont közel a duplájába, 400 Ft-ba kerül. Mi a teendő ilyenkor?

Tavaly novemberben, a forgalmasabb megállóhelyekre automatákat telepítettek. Így az utasok menetjegyet és bérletet is vásárolhatnak. Emellett a buszsofőrnél váltott jegy ára jócskán felment. Nem titok: ennek célja nem más, minthogy az utasok kihasználják az új berendezéseket és előre váltsák meg a jegyet. Ez a megoldás nem csak praktikus, olcsóbb is. Az automatánál váltott jegy 230, míg a buszon vásárolt 400 Ft-ba kerül.

Az elmúlt hetekben, hónapokban azonban többször előfordult, hogy a berendezések meghibásodtak. Sokan arra panaszkodtak, hogy így kénytelenek voltak a buszsofőrnél jegyet váltani.

A Győr24 utánajárt a porblémának és megpróbáltuk kideríteni, mi a teendő, ha a berendezés meghibásodik?

Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán menetrendi előadója kérdésünkre elmondta: hiba esetén a pénzbedobó nyílás melleti telefonszámot kell felhívni. Illetve a feltűntetett email címen is jelenteni lehet a problémát.

Előfordul, hogy a berendezés csak lefagy, ebben az esetben a központból újraindítják és pár perc alatt megoldódik a probléma. Helyszíni szerelésre nem feltétlenül van szükség – tette hozzá Winkler Ágoston.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik