Belföld

Luxuslakást is kaphatnak politikusaink

187 ezer forintra is emelhetik azoknak a képviselőknek a lakhatási támogatását, akik úgy nyilatkoznak, hogy nem Budapesten laknak. Erről a kormánypárt nyújtott be tervezetet - írja a Blikk.

A mostaninál akár havonta 71 ezer forinttal többet költhetnek albérletükre a magyar képviselők egy kormánypárti tervezet szerint – írja a Blikk. Jelenleg ugyanis havi 116 ezer forint lakhatási támogatás jár azoknak a képviselőknek, akik úgy nyilatkoznak, hogy nem Budapesten laknak, és azoknak is, akiknek a lakóhelyük nem esik egybe a választókerületükkel. Jövőre pedig akár 187 ezer forintos albérlet is dukálhat azoknak a politikusoknak, akiknek nincs fővárosi lakóingatlanuk.

Ebből a pénzből a belvárosban, frekventált helyen nagyon nívós polgári lakásokat lehet bérelni, akár 120 négyzetmétereseket is – mondta el a Blikknek Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője, aki szerint nagy minőségi ugrás van a 187 ezer forintos bérlakás és a 116 ezer forintos albérlet között. Ennyiből már mindenféle jóval felszerelt luxuslakásokat is ki lehet venni jakuzzival, szaunával, sőt úszómedencés lakóparki lakáshoz is hozzá lehet jutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik