Belföld

Csúszik a tanévkezdés

A következő tanév szeptember 3-án kezdődik, és 2013. június 14-ig tart. Újdonság, hogy felmérik a diákok testi fejlettségét is.

A tavalyi fiaskó után, amikor június közepén hirdették ki csak a következő tanév rendjét, most résen van az oktatási államtitkárság, és már most nyilvánosságra hozta a 2012-2013-as évről szóló rendelet tervezetét.

Ez – mint korábban ígérték – szakít azzal a hagyománnyal, hogy szeptember 1-jén kell megkezdődnie a tanévnek. Ebben a naptár segített az államtitkárságnak, hiszen szeptember 1-je szombatra esik. A diákoknak 182 napot kell majd iskolába járni, a vakáció „V” betűje június 14-én kerül fel a táblára.


Fotó: Kummer János

Az országos méréssel, értékeléssel kapcsolatban újdonság, hogy a szokásos 6., 8., 10. osztályos olvasás-szövegértési és a matematikai tesztek mellett gondoskodni kell a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatáról is. A vizsgálatot a nevelési-oktatási iskoláknak 2013. április 3. és május 28. között kell megszervezniük.

Az őszi szünet a tervezet szerint október 29-től november 4-ig, a téli szünet december 27-től (valójában 22. szombattól már nem kell iskolába ,menni) január 2-ig, a tavaszi szünet 2013. március 28-tól április 2-ig tart. Az őszi érettségi időszak október 12-től november 30-ig, a tavaszi május 3-ától június 28-ig húzódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik