Belföld

Orbán kontra ViDaNet: Győrben nem látták a kormányfőt

Március 15-én a szabadság napjára emlékeztünk, Győrben, késő délután viszont inkább a bosszankodás dominált. A ViDaNetesek különös adásszünet miatt nem látták az ünnepi közvetítést.

Csütörtök délután, fél négykor, mikor Orbán Viktor éppen elkezdte volna ünnepi köszöntőjét elment az adás a ViDaNetes ügyfeleknél. Ez pedig már nem az első eset. A Fidesz győri politikusai már délutánközleményt fogalmaztak meg a bakival kapcsolatban, szerintük ugyanis érdekes, hogy éppen a beszéd pillanatában borult sötétségbe a képernyő.

Íme a közlemény:

Fidesz: hol a hiba?

Értetlenül állunk az előtt, hogyan fordulhat elő, hogy a ViDaNet Kábeltelevízió szolgáltatási területén – éppen a március 15-i, miniszterelnöki beszéd idején – valamennyi győri háztartásban megszűnt az adás. A város minden részéből felháborodott telefonok érkeztek hozzánk is, így nem tehetünk mást, mint magyarázatot várunk a ViDaNet vezetőitől, milyen „meghibásodás” következett be. Különösen érdekel bennünket a szolgáltató válasza annak fényében, hogy nem az első eset volt már, hogy a miniszterelnök beszéde idején „műszaki hiba” lép fel, sokaknak bosszúságot okozva.

Tisztelettel:

Kara Ákos országgyűlési képviselő, Fidesz

Simon Róbert Balázs városi alelnök, Fidesz

A ViDaNet rengeteg felháborodott telefonhívást kapott, a város több pontjáról érkeztek a bejelentések. Volt olyan ügyfél is, aki kerek-perec megmondta, hogy szabotázsra gyanakszik.

Húshegyi Károly, a ViDaNet kommunikációs és marketingigazgatója elmondta, hogy a fejállomáson áramszolgáltatási gondjaik akadtak, nem indultak el a generátorok. Ez a teljes szolgáltatási területüket érintette: minden leállt, az internet sem működött. Mint mondta, a hibának természetsen semmi köze sem volt az ünnepi műsorhoz: a kellemetlenség miatt minden előfizetőjüktől elnézést kérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik