Belföld

Lemondatással ünnepelnének

A médiatanács lemondását követeli az MSZP a Magyar Sajtó Napja alkalmából.

Kapcsolódó cikkek

A Mesterházy Attila pártelnök által jegyzett közlemény szerint nem véletlenül e napon, hiszen a Klubrádió ügyében hozott bírósági ítélet ellen a médiahatóság olyan etikátlan módon hadakozik, ami azt a feltételezést erősíti, hogy a frekvencia odaítélésekor központi utasításra, politikai döntést hozott.

Az MSZP szerint a csak Fidesz-delegáltakból álló médiatanácsnak demokratikus országban nem lehet létjogosultsága. A médiatörvény és annak számos rendelete nem felel meg azoknak az etikai és jogi normáknak, amelyek biztosíthatják ma Magyarországon a sajtószabadságot, a tájékoztatás és a tájékozódás sokszínűségét és objektivitását. Az ellenzéki párt éppen ezért továbbra is úgy véli: Magyarországon nincs sajtószabadság.

Március 15-én, a Magyar Sajtó Napján ezért az MSZP követeli, hogy  távozzon a Médiatanács, és helyette állítsanak fel egy új, paritásos alapon működő tanácsot, olyat, ami minden demokratikus berendezkedésű országtól elvárható. Ha ez nem teljesül, igazolást nyer a sokszor hangoztatott mondat: “nemcsak sajtószabadság, de demokrácia sincs Orbán Magyarországán” – írja a szocialista pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik