Belföld

Bem vérei Pesten: Vivat Viktor!

Lengyen zászlóerdő a Múzeumkertben. Éljen március 15-e, és a lengyel-magyar barátság.

Tarlós István fogadta a hazánkba érkező lengyel ünneplőket. A főpolgármester szerint Európának erős Magyarországra van szüksége, Magyarországnak pedig erős Európára.

Tarlós úgy vélte: lehet a regnáló hatalmat szeretni vagy nem szeretni, de a nemzet tagjaként a nemzetet nem szeretni vagy annak ártani bűn, súlyos hiba.

Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője szerint Magyarország a lehető legjobb alapokat már lefektette. Ez a fundamentum a keresztény kultúra.

“Lengyel tesvéreink, félre lettetek vezetve!”

Az MSZP ifjúsági tagozata közleményben köszöntötte a nemzeti ünnepre érkező lengyel vendégeket, ugyanakkor megjegyezte: “Olyan ügyhöz adjátok az arcotokat, amihez – ha tudnátok, mi is valójában – biztosan nem tennétek. Orbán Viktor szellemisége épp ellentétes azzal a szellemiséggel, amely népeinket évszázadok óta összeköti.”

“Ti sem örülnétek, ha egy olyan országba kellene hazatérnetek, ahol az elmúlt két évben elvették a nyugdíjatokat, ahol pártfüggővé tették a médiát, a bíróságokat és a közigazgatást, ahol a kevésbé tehetősek számára gyakorlatilag elérhetetlenné tették a felsőoktatást. Ahol lebontották a több mint húsz esztendő munkájával felépített demokráciát” – fogalmazott az MSZP ifjúsági tagozata Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik