Belföld

A millások tüntetnek, Deutsch Tamást kitűntetik

A magyar társadalom poitikai megosztottságát mindig jól mutatta, kik, milyen ünnepi rendezvényre, demonstrációra látogatnak ki ezen a napon.

Talán nem véletlen, hogy ugyanabban az időpontban tartja rendezvényét a Szegedi Milla és a Csongrád Megyei Közgyűlés. A kínálat egészen más a Milla tüntetésen a Dugonics téren, mint a Móra-parkban, a kormánypárti rendezvényen.

Az előbbin a Himnusz után Szalai Balázs, a helyi millások vezetője beszél, majd Hálózat a Tanszabadségért nevében Erdelyi Eszter, Szabó Ágnes, Andóczi József emelkedik szóra. Őket követi Medvegy Gábor közösségi rádiós szerkesztő, Balog József egyetemi oktató és Galkó Bence színművész.

A Csongrád Megyei Közgyűlés, a megyei kormányhivatallal karöltve a Móra-parkban ünnepli március 15ét. Az ünnepi szónok Pálffy István KDNP-s politikus, egykor televíziós lesz. Ő épp akkor beszél majd, amikor a Dugonics téren a millás szónokok.

Minden évben nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva adja át a megyei közgyűlés elnöke a Csongrád Megye Díszpolgára és a Csongrád Megye Sajtódíja kitüntető elismeréseket. Nem lesz ez másként idén sem. Előbbi díjat Dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőnek, utóbbit a Városi Televízió Szeged szerkesztőségének ítélte oda a Csongrád Megyei Közgyűlés.

Az elismeréseket a Móra Ferenc Múzeum előtt megtartandó, 15 órakor kezdődő március 15-i ünnepi rendezvény után, 17 órától, a kultúrpalota kupolatermében adja át Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik