Belföld

A Klubrádióé a 95,3-as frekvencia?

klubrádió (klubrádió, 95.8, frekvencia, )
klubrádió (klubrádió, 95.8, frekvencia, )

A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint a médiahatóságnak ki kellett volna zárnia a győztesnek nyilvánított Autórádió Kft.-t a versenyből.

A végzés hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azt a határozatát, amellyel a testület az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-t nyilvánította a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia nyertesének. A témában készített korábbi összeállításunkat itt találja. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

A Klubrádió a közelmúltban megnyert egy másik pert is, igaz egyelőre nem jogerősen. A Fővárosi Törvényszék határozata szerint a csatornáé a 2010-es pályázaton elnyert 92,9-es frekvencia. A médiahatóság jogászai még nem döntöttek, fellebbeznek-e.

A Klubrádió tulajdonosa, Arató András a mai bírósági döntés után lapunknak elmondta: az elmúlt hetekben többször is kereste a médiahatóság vezetőjét, Szalai Annamáriát, sikertelenül. Reméli, hogy a folytatásban mielőbb le tudnak ülni egyeztetni “közös dolgaikról”.

A Klubrádió sorsa egyébként már többször téma volt nemzetközi fórumokon, az amerikai külügyminiszter az ügyet szóvá tette Orbán Viktornak írt levelében, s aggályait fogalmazta meg az Európai Bizottság is. Legutóbb Brüsszelben Bolgár György műsorvezető “az utolsó független, a kormányt bíráló” rádióállomásként jellemezte a munkahelyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik