Belföld

Új szabályokkal dolgoznak a szippantóskocsik

Változtak a szabályok a lakossági szennyvízszállítással kapcsolatban Budapesten.

Új szabályok léptek életbe a fővárosi lakossági szennyvízszállításra vonatkozóan – közölte a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. Tájékoztatása szerint a szippantott szennyvíz elszállítását fővárosi közszolgáltatóként a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. és annak szerződött partnerei végzik. Az új rendszerben a vízfogyasztás alapján, a vízszámlával együtt kell fizetniük azoknak, akiknek az ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A díj nettó 337,70 forint köbméterenként.

Az első évben, azaz 2012. március 1-jétől 2013. március 1-jéig, átmeneti megoldásként lehetőség van arra, hogy a díjat az átvett folyékony hulladék mennyisége alapján állapítsák meg. Az erre vonatkozó igényt az FTSZV Kft. ügyfélszolgálati irodáin (ezek a FŐTÁV ügyfélszolgálati irodáin belül találhatóak) lehet személyesen jelezni, március 19-től április 13-ig. Az ügyfélszolgálati irodák címei megtalálhatóak az FTSZV Kft. honlapján.

Az ügyintézéshez egy hónapnál nem régebbi, az ingatlan tulajdonlását igazoló dokumentumra van szükség; a Fővárosi Csatornázási Művek igazolására, amely azt bizonyítja, hogy az ingatlant nincs lehetőség rákötni a közcsatorna-hálózatra, valamint egy, az FTSZV Kft. által kiállított, a szennyvíz elszállítását igazoló számlára. 2013. március 1-je után már csak az ivóvízfogyasztáson alapuló elszámolásra lesz lehetőség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik