Belföld

Természetes lendület [X]

Az új Hyundai i30 lenyűgöző formájával és innovatív megoldásaival mindenkit elbűvöl!

Az első generációs i30 nagy sikert aratott az autópiacon. 2007-es bevezetése óta eddig több mint 400 ezer darabot adtak el Európa szerte,  csak2010-ben 115 ezer kelt el belőle, így messze ez a legnagyobb darabszámban eladott modell a Hyundai kínálatából.

Ilyen előzmények után, idén végre megérkezett az új generációs i30, amely sok tekintetben szakít elődje tulajdonságaival, hiszen a padlólemezen kívül a modell minden porcikája megújult. Az autó hosszabb, szélesebb és alacsonyabb elődjénél. Sportosabb kinézetét a megnövelt nyomtávnak köszönheti, az erőteljesebben megdöntött szélvédőkkel javították a légellenállást is.

A motorválaszték izmosabb egységekkel bővült, a legerősebb dízel immár 128 lóerős. A modell mind a hat motorváltozata hatsebességes váltót kapott (az 1,4-es motorokhoz kizárólag kézi jár, az 1,6-osokhoz automatikus váltó rendelhető). Piaci igényektől függően három-három benzines, illetve dízel erőforrást kínál az i30-ban a koreai gyártó. A változó geometriás turbódízel 110 lóerős,  így 11,5 másodperc alatt gyorsítja az i30-ast nulláról száz kilométer/órás sebességre. A modell végsebessége 185 kilométer/óra – a fogyasztása 4 liter 100 kilométeren, de Start/Stop rendszerrel ez még kevesebb, 3,7 liter is lehet.

Az autó nemcsak halkan jár, de az utasok fejtere, lábtere és válltere nőtt. Megnagyobbodott a csomagtartó, amely immár 378 literes (a hátsó ülések ledöntésével 1316 literre bővíthető). Az i30 alapból tartalmazza a LED-es nappali fényeket. Az opciós lista pedig számtalan extrát kínál, mint az  intelligens kulcsos nyomógombos indítás, a tíz irányban motorosan állítható vezetőülés, a kétzónás klíma, a tolható-nyitható panoráma üvegtető, a hővisszaverő ablakok, a kanyarkövető fényszórók, a tolatókamera, a környezet világítás, az ülésfűtés, az elektromos rögzítőfék és a sebességtartó. A rendelhető navigációs rendszer adatai hét hüvelykes érintőképernyőn jelennek meg, ráadásul tíz nyelven fogad hangutasításokat. A modellben megtalálható egy menetdinamikai kapcsoló is, amellyel komfort, sport vagy normál módban használhatjuk az autót, változtatva a futómű, a gázreakció és a kormányrásegítés mértékét.
A Hyundai i30 -hoz-  amelynek ősszel már a márkakereskedésekbe érkezik a kombi veáltozata is –  Tripla 5 garanciacsomag jár, amely ötéves, kilométer korlátozás nélküli garanciátorsz, országúti segélyszolgálatotvalamint az évente egyszeri ingyenes átvizsgálást foglal magába..

Próbálja kiaz új i30-at nyílt hétvégénken, március 30. és április 1. között!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik