Belföld

Ez vár ránk a hosszú hétvégén

A bankokat még szerdán ejtsük útba, a virág miatt ne aggódjunk, ha elmaradt a nagybevásárlás, akkor viszont csütörtökön éhen maradhatunk.

Jön a hosszú hétvége, négy gondtalan nappal. Érdemes a nagybevásárlásokat lebonyolítani még az ünnep előtt, mert március 15-én szinte minden zárva lesz.

Szerdán a rendes nyitva tartás lesz érvényben, a hipermarketek általában este tízkor zárnak, de némelyik este 11-ig is nyitva tart. Csütörtök reggeltől viszont életbe lép a munkaszüneti nap, már csak az éjjel-nappalikba ugorhatunk le tejért, kenyérért. Nyitva lesznek a benzinkutak, virág- és ajándékboltok. A plázák viszont zárva lesznek, ahogy a kis üzletek is.

Péntek pihenőnap lesz, a bevásárlóközpontok nyitva lesznek (általában 10-től), a hipermarketek pedig általában reggel 6-kor nyitnak. Aki szerda estig nem intézi el a banki ügyeit, annak erre már csak hétfőn reggel lesz lehetősége. Az összes hazai pénzintézet zárva tart 15-én, a legtöbb pedig pénteken is. Az ATM-ek és a netbankok természetesen működnek.

A BKV Zrt. járatai az alábbi rend szerint közlekednek: március 15-én, csütörtökön ünnepi/hétvégi/vasárnapi menetrend szerint, március 16-án, pénteken szombati/hétvégi menetrend szerint; március 17-én, szombaton szombati/hétvégi; március 18-án, vasárnap vasárnapi/hétvégi menetrend szerint közlekednek a járatok.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint március 14-én, szerdán pénteki, március 15-én, csütörtökön szombati, március 16-án, pénteken ünnepnapi, március 17-én, szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Hétvégén már nem kell kabát

Szerdán még változóan felhős lesz az idő, de a nemzeti ünnepre mindenütt felszakadozik a felhőzet, kisebb zápor csak keleten lehet. Sok napsütésre és igazi tavaszi időre van kilátás, 10-16 fokos csúcshőmérséklettel. A hét további részében aztán tovább emelkedik a nappali hőmérséklet, és az éjszakai mínuszoknak is búcsút mondhatunk. A hosszú hétvégén 20-23 fokos maximumoknak örülhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik