Belföld

Önbíráskodással gyanúsítanak egy sárbogárdi házaspárt

Folyamatosan fenyegették, egy alkalommal bántalmazták adósukat, tartozása többszörösét követelték tőle.

Önbíráskodás és súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vettek egy sárbogárdi házaspárt. Egy korábban Sárbogárdon élő férfi 2007 decemberében – vállalkozása likviditási problémájának gyors megoldására – egymillió forint kölcsönt kapott a házaspártól. Az évek során ugyan a kölcsön összegénél jóval többet visszafizetett, de a kölcsönadók folyamatosan még többet követeltek tőle, az adóst és testvérét is rendszeren fenyegették.Többször megjelentek a lakásán, s közölték vele, nemcsak őt, de a feleségét és két kiskorú gyermekét is bántalmazni fogják.

A fenyegetést 2009 augusztusában be is váltották. Megütötték, megrúgták a 39 éves férfit, akinek a bántalmazások következményeként eltörött az orrcsontja – tájékoztatott Németh-Kész Mónika.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a sértett a követelések hatására aláírt egy olyan kölcsönszerződést is, amely a gyanú szerint az eredeti kölcsön összegének többszöröséről szólt, s amelynek alapján végrehajtással házának fele a házaspár tulajdonába került.

A férfi csak azt követően mert feljelentést tenni a 35 éves nő és a 38 éves férfi ellen, miután elköltözött Sárbogárdról. Az ügyben eljáró sárbogárdi nyomozók kezdeményezték a házaspár előzetes letartóztatását – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik