Belföld

Nem választott főjegyzőt a megyei közgyűlés

Toroczkai László is hozzászólt az megyei rendőrfőkapitány beszámolójához, noha a DK politikusai tiltakoztak ez ellen.

Kisebb incidenssel kezdődött a Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki ülése, mivel sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció arról hogy amikor is a rendőrkapitány beszámol a megye közrend és közbiztonsági helyzetéről – nem kellene szót adniuk Tóth Péter és Toroczkai László jobbikos képviselőknek. Ezt azzal indokoltaák, hogy az említett képviselőknek “van arról papírjuk hogy rendőrautókat borogatnak”.

Eközben Vadász Csaba aljegyző odajött a sajtótájékoztatót tartó DK-sokhoz, s arról tájékoztatta őket, hogy a megyeháza épületében egy február 1-jétől hatályos közös rendelkezés szerint csak a közgyűlési elnök vagy a kormányhivatal vezetőjének engedélyével tartható sajtótájékoztató. Szabó Bálinték ezután az épület előtt folytatták. A DK szóvivője elmondta, Deutsch Tamás nem méltó a megyei díszpolgári címre, úgy vélik nem kellene átvennie az elismerést.

Toroczkai mégis hozzászólt, és elmondta: szerinte országos szinten kellene foglalkozni azokkal, akik ugyan legálisan lépik át a határt, de betörni és fosztogatni jönnek.Kéte, hogy Hatala János gyakoroljon nyomást a szerb hatóságra, hogy akadályozzák meg az illegális migrációt. Beszél arról is, hogy Röszkénél tapasztalta, hogy magyar oldalon jól működik a zöldhatár őrzése.

Hosszasan vitáztak az új megyei főjegyző személyéről is a képviselők, de végül arra jutottak, hogy nem választják meg a főjegyzői posztra az egyetlen jelentkezőt, hanem új pályázatot írnak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik