Belföld

Nyilvános pingvinetetés a Szegedi Vadasparkban

24.hu
24.hu

2012. 03. 08. 13:55

A Szegedi Vadasparkban három éve indult állatbemutató program, a Zoo Típusú Találkozások kínálata idén több újdonsággal is bővül.

Többek között a pápaszemes pingvinek délelőtti etetése lesz „nyilvános”, vagyis a látogatók is megtekinthetik azt a kifutójukban, illetve medencéjükben. Közben persze egyéb hasznos tudnivalókat is hallhatnak majd a gondozóktól, így jobban megismerheti a közönség ezeket a kedves élőlényeket.

Ahhoz, hogy a bemutató jól sikerüljön, természetesen gyakorlatozni is kell. A pingvinek ugyanis eddig a házukban kapták meg a napi tengeri hal adagjukat. Tehát meg kell szokniuk a kifutóban való étkezést éppúgy, mint azt, hogy a Vadaspark állatbemutatót tartó kollégájától kapják a délelőtti heringet.

Az első pingvinetetésre március 15-én kerül sor, majd hétfő kivételével minden nap fél 11-kor megtekinthetik a madarak étkezését az érdeklődők. Közben “Pingvinem és otthona” címmel a REGIO Játékkal közösen meghirdetett rajzpályázat is indult, és a versenyművek már készülnek, folyamatosan érkeznek a Vadasparkba a szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb alkotások. Eredményhirdetés és díjátadás szintén a Pingvin-bemutató átadásának délelőttjén lesz.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.