Belföld

Itt a tavasz, ideje megszépülni!

Megmondjuk, mi a trendi körömben, hajban, sminkben, és mit tanácsolnak a fodrászok, kozmetikusok, manikűrösök, pedikűrösök. Nem csak hölgyeknek!

Ha lekerül rólunk a bokától nyakig érő téli öltözet, a sapka, nagykabát, csizma, természetes vágyunk, hogy kicsit többet foglalkozzunk a külsőnkkel. Új frizura, manikűr, pedikűr, szőrtelenítés, arc és testfrissítés, és máris megújulunk, megszépülünk tavasszal, akárcsak a természet. Szakembereket kérdeztünk arról, mit ajánlanak a szépülni vágyóknak, nem csak hölgyeknek, hanem uraknak is. Íme a trendek!

A természetes és a mű

Tavasszal szezonja van a körmözésnek, több szempontból is. Ahogy a csizmát szandálra cseréljük, elhagyjuk a kesztyűt, kicsit fontosabbá válik a körmünk is. Nem csak a kezünknek, hanem a csizmába zárt lábunknak is jól esik egy kis kényeztetés. Az idén a természeteshez hasonló lesz ismét a divat, a műkörömben is. A viszonylag kisebb réteget vonzó extrém kategóriában pedig továbbra is menő a stiletto (nagyon hegyes, tőrszerű, gazdagon díszített), az edge köröm (háztetőszerű), a pipe és a swarovskival kombinált akvarell díszítés – tudta meg az FN24 az Országos Kéz- Lábápoló és Műkörömépítő Ipartestület elnökétől, Balogh Lajosné Valitól.

Az árak elég szórtak, de egy jobb szalonban tízezer forint körül már elérhető a műköröm, viszont ha  extrém díszítés is van, például a stilettonál, az ennél sokkal többe is kerülhet – árulta el az FN24-nek.


Fotó: MTI / Balázs Attila

Nyugaton már göndörödik

2011-ben a hajnál még a föld színei voltak divatosak, idén viszont a világos a trendi, vagyis a szőke, és annak különböző árnyalatai, férfiaknál és nőknél is. A melír csak tónus jelleggel menő, a vad csíkok már nem divatosak – súgta meg a Magyar Országos Szakmai Ipartestület Fodrász szekciójának elnöke. Berendi László szerint hölgyeknél hosszban idén a rövid a legtrendibb, férfiaknál pedig az oldalt rövid, felül kicsit hosszabb, klasszikusan fésült frizura.

Hozzátette még, nyugaton már göndörödik a haj, és ez lassan hozzánk is bejön, de nem a korábban divatos „bongyor” frizurákra kell gondolni, hanem inkább a féltartós dauerre. Általánosságban a „fodrászigényes” megoldásokkal lehet sikerünk, vagyis ha megfizetjük a profit az otthoni barkácsolás helyett.

S hogy mennyiért elérhető az igazán jó frizura? Berendi László szerint aki azt mondja, hogy hat-hétezer forintért egy félhosszú női frizurát elkészít (vág, ápol, fest, színez) az feltehetőleg nem a legprofibb termékeket használja. Szerinte nagyjából duplája ennyiért számíthat a szépülni vágyó igazán igényes frizurára.


Fotó: Northfoto

Mélyen ható molekulák

Bőrápolásban a tű nélküli mezoterápia az idei év nagy újdonsága: segítségével a kozmetikus a bőr mély rétegeibe képes bejuttatni olyan nagy molekulájú, biológiai tisztaságú hatóanyag-kombinációkat, melyeknek a terápia hívei szerint regeneráló, ránctalanító hatásuk van. Test- és arckezelésben sokat ígérnek a tengeri hatóanyagos pakolások is. Egy biztos, tavasszal más lesz a fény, s ha a tükörbe nézünk, azt láthatjuk, hogy a fáradt bőrnek szüksége van a felfrissülésre, és a fölös kilókkal, narancsbőrrel is kellene kezdeni valamit.

Ez az igény egyre inkább a felmerül a férfiakban is – tudtuk meg a MOSZI Kozmetikus szekciójának elnökétől. Tóth Katalin szerint egy alapos bőrtisztítás, felfrissítő ápolás mindenképpen ajánlott, mielőtt a nap igazán erőre kapna. Sminkben tavasszal az elegáns techno stílus a nyerő, a szemhéjnál a fekete, az arany és az ezüst a domináns, szemhéjspirálban a türkiz a trendi, az ajkaknál pedig a hús-rózsaszín.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik