Belföld

IMF-tárgyalások: nincs ”B” terv

Fellegi Tamás szerint az egykulcsos szja hatása és a közösségi közlekedés fenntartása is napirendre kerül majd a megbeszéléseken.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország célja a mielőbbi EU-IMF megállapodás, nincs “B” terv – jelentette ki a tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter egy budapesti szakmai konferencián. Fellegi Tamás hozzátette: a kormány készen áll, hogy a tárgyalóasztalhoz üljön, és várja, hogy a másik fél is odaüljön.

A starthoz azonban az kell, hogy tisztázzák az Európai Bizottság által vitatott kérdéseket, amelyek politikai jellegűek. Az egyeztetéseken terítékre kerül a személyi jövedelemadó és a társasági adó változtatásának hatása, a közösségi közlekedés fenntartható finanszírozása és a strukturális reformok kérdése.

Fellegi közölte: készek elfogadni azokat a feltételeket, amelyek erősítik az ország versenyképességét, valamint a gazdaság tartós növekedési pályára állítását, ugyanakkor a nemzeti érdekek védelmét sem adják fel.

A miniszter megismételte: továbbra sincs szükség a támogatás azonnali lehívására, a kabinet a piacról akarja megoldani az ország finanszírozását. Fellegi egyébként a jövő héten Washingtonba utazik, hogy tárgyaljon az IMF vezetőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik