Belföld

Kismamákkal packázik a kormány

Az LMP szerint felesleges tortúrára, idegölő várakozásra kényszerítik a kevesebb GYED-et, vagy TGYÁS-t kapó anyukákat.

Egész napos, kimerítő és felesleges tortúrára számíthatnak a kismamák az LMP szerint. A párt ezt azzal a hírrel kapcsolatban közölte, miszerint külön kérelmet kell beadniuk azoknak a kismamáknak, akik a kormány adórendszere és az adójóváírás kivezetése miatt kevesebb GYED-et, vagy TGYÁS-t kapnak.

Az LMP közleménye szerint a lépés azért is érthetetlen, mert az ilyen típusú támogatásokat a rendszer eddig is tudott kezelni, akár visszamenőleg is. A kormány azt ígérte, hogy nem az állampolgároknak kell ezen túl ide-oda rohangálniuk a papírokkal, hanem az állam különböző szervei majd egymástól lekérik az adatokat. Most mégis felesleges utánajárásra kényszerítik a kisgyerekkel egyébként is nehezen közlekedő anyákat – fogalmaz az ellenzéki párt. Hozzáteszik: elvileg lehet postán is intézni az ilyesmit, de a nyomtatványok bonyolultak, és mint azz az OEP főosztályvezetője is elismerte: rengeteg hiányosan, hibásan érkezik be hozzájuk. Ezért a legtöbben akkor lehetnek nyugodtak, ha személyesen intézik az ügyeiket.

Az LMP úgy véli. ez az egész helyzet elkerülhető lenne, “ha a kormány végre beismerné, hogy az egykulcsos adórendszer megbukott és az adójóváírás kivezetése pedig csak egy újabb arculcsapás volt a családoknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik