Belföld

Tüntetők várják Orbánt Kecskeméten

Lapértesülések szerint Orbán Viktor ma részt vesz Kecskeméten a Knorr Bremse-gyár megnyitásán.

A kormányfőt tüntetők várják majd a bejáratnál, félpályás útlezárással. Az akciót a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezte – írja a Népszava. Noha ennek nincs semmiféle nyoma a szervezet honlapján a BAON.hu szintén arról számol be, hogy a  forgalomlassító demonstrációt a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezi.

A lapot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta, hogy a kecskeméti kapitányság március 2-án (pénteken) kapta a bejelentést a Magyar Szolidaritás Mozgalom képviselőitől az akcióról.

A tervek szerint 8:45-től 14 óráig békés tüntetést kívánnak tartani a szervezők az E75-ös főút Szeged felé vezető oldalán, a Knorr Bremse-gyár előtt. A demonstráció szervezői mintegy 100 résztvevőre számítanak. A rendőrség szerint nincs olyan körülmény, ami akadályát jelentené az akció megtartásának, ezért a bejelentést tudomásul vették és a szükséges biztosításról intézkednek.

Annak egyébként, hogy a miniszterelnök ma Kecskemétre látogat ugyanúgy nincs nyoma a hivatalos kormányzati portálon, mint a tüntetésnek. A kormany.hu (kedden reggel nyolc órakor) a kabinet tagjainak programjai közül csak azzal foglalkozott, hogy Fazekas Sándor Algériában tárgyal, Hoffmann Rózsa előadást tart Pesterzsébeten, Czene Attila pedig a mindennapos testnevelésről tart előadást egy konferencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik